Kat kravler op af kradsetræ

Hvor højt skal et kradsetræ til min kat være?

Har du fået dig en kat, og vil du gerne give det et kradsetræ, som det kan kradse i og dermed pleje sine negle på, kan det være, at du er i tvivl om, hvor højt det skal være. En god tommelfingerregel er, at kradsetræet gerne skal være mindst lige så højt, som din kat er, når den strækker sig i fuld længde. Du kan sagtens vælge at købe et kradsetræ, der er højere end det, hvilket mange også vælger at gøre, men hvis du ikke har så meget plads til de store kradsetræer, bør du i det mindste sikre dig, at det er lige så højt, som din kat er lang.

Det kan også være godt at vide, hvis du har planer om at kaste dig ud i at bygge dit helt eget kradsetræ til din kat. Der er en del, der vælger at bygge det selv i stedet for at købe det. Det kommer meget an på smag og behag, og for nogle er det bare nemmere at købe det på nettet, end det er at kaste sig ud i at bygge det fra bunden af selv. Så det er helt op til dig, hvad du er til.

Kan være mere end bare et kradsetræ

Du kender sikkert de helt basale kradsetræer, der næsten bare er en lodret pind, som din kat kan kradse på, og så er det ligesom det. Men du kan også finde kradsetræer, der er meget mere end bare et kradsetræ. Du kan finde kradsetræer, der er bygget i flere niveauer og måske endda i flere moduler, som din kat kan kravle rundt på og gå på opdagelse i. Nogle kradsetræer er stadig bare lodrette, men i flere niveauer, mens andre er bygget ud, så de er væsentligt bredere og kommer med mange forskellige ting som fx en hule, hvor din kat kan kravle ind og være i fred, hvis den har behov for det.

Alt sammen er stadig bygget i de samme materialer som kradsetræer, så din kat kan kradse, uanset hvor på kradsetræet den befinder sig. Din kat vil være glad for at kunne kravle op og rundt på et stort kradsetræ, der er helt dens egen. Det vil hurtigt blive kattens andet hjem, og du kan være sikker på, at den vil sætte pris på det, hvis du køber sådan et til den.