Par holder i hånd

Inspiration til et bedre parforhold

Man behøver ikke nødvendigvis have et dårligt parforhold, for at ville gøre det bedre. Selv et i forvejen godt parforhold, kan mange gange sagtens gøres lidt bedre, ved at arbejde på det. Det er der mange måder i kan gøre på, og de fleste af dem, kræver faktisk slet ikke så meget, som du måske går og tror. Hvis du er på udkig efter inspiration til et bedre parforhold, så er du landet det helt rette sted – det er nemlig lige hvad du vil få her.

Tag på dates sammen

I et sundt parforhold, er det vigtigt at få godt med kvalitetstid sammen. Det kan i f.eks. få ved at gå på dates. Dates er ikke kun noget nyforelskede bør tage på. Det er noget alle der ønsker et sundere parforhold, bør tage på en gang i mellem. En date kan være alt fra at gå en tur i skoven og få en kop kaffe på en cafe, til at gå ud og spise på en fin restaurant. Det kan også være en tur i biografen, eller noget helt anderledes, som at prøvet en ny sport sammen – f.eks. skøjteløb eller ridning. Der er stort set ingen grænser hvor hvad i kan lave på en date. Det vigtige er, at i kommer hinanden ved, og nyder hinandens selskab til fulde.

Har i svært ved at finde tid til at gå på dates, så planlæg det i god tid. I kan evt. have en fast dag om ugen, hvor i tager på en date. Det behøver ikke være noget der tager hele dagen, blot en time eller to om aftenen, eller hvornår i nu kan finde tid til det.

En anden udfordring kan være at finde på dates at tage på. Hvis en middag i byen eller biograftur bliver for ensformigt for jer, kan i altid tjekke diverse nyheder ud, og se om der skulle være nye og spændende muligheder for sjove dates. Gode eksempler på inspiration til dates i kan finde i nyhederne, er f.eks. hvis der er et nyt teaterstykke på trapperne, en ny aktivitet som Escape Room åbnet i jeres by, eller måske et tilbud på en god oplevelsesgave? Ved at holde dig informeret, vil du opleve, at der engang i mellem vil dukke nogle spændende date muligheder op.

Vær der for hinanden

Husker man ikke at arbejde på sit parforhold, kan det hurtigt gå hen og blive trivielt. Det betyder, at man kan glemme at komme hinanden ved, og i værste fald ikke være der for hinanden. Det er vigtigt at snakke om tingene med sin partner, om enten der er med nogle problemer du har eller din partner har. Har du problemer, så snak med din partner om det, og giv udtryk for, at det er vigtigt for dig at han eller hun er der for dig. Kan du ligeledes se, at der er noget der går din partner på, så spørg om der er noget galt, og hjælp evt. med en løsning hvis muligt. Det er naturligvis ikke altid nemt at finde en løsning på et problem, men bare det du viser, at du er der for din partner, og ønsker at hjælpe og støtte ham eller hende, kan i sig selv være en enorm stor hjælp.

Viser du at du er der for din partner, vil din partner også åbne mere op, og vise at de er der for dig. Det vil i sig selv give jer et bedre forhold.

Parterapi

Måske har i ikke de helt store problemer i jeres forhold, men på trods af det, kan parterapi være en god ting for jer. Parterapi kan hjælpe jer med både at bearbejde forskellige ting, men også at håndtere nye ting der nu måtte opstå. Dertil man det hjælpe jer med at lære hinanden bedre at kende, på en måde, så i forstår hinanden bedre. Måske bliver du altid irriteret over noget din partner gør, eller omvendt. Et punkt i ikke forstår hinanden på. Sådanne ting er netop hvad parterapi kan hjælpe jer med. Din partner vil forstå hvorfor du bliver irriteret, og du vil forstå, hvorfor din partner gør det som han eller hun gør. Ved hjælp af forståelse, vil i opleve, at irritationen svinder hen. Og det er ikke kun irritationsmomenter dette fungerer ved, det er stort set alle jeres følelser.

Ved kontinuerligt at arbejde på 3 ovenstående punkter; at tage på dates sammen, at være der for hinanden og parterapi, vil i opleve, at i får en sundere, og dermed bedre parforhold.